Amit az e cigiről használatáról tudni kell

Home/Egyéb/Amit az e cigiről használatáról tudni kell

Amit az e cigiről használatáról tudni kell

Sokan közülünk tévhitben élnek az elektromos cigi kapcsán. Mivel a találmány még viszonylag új, megítélése egyelőre ellentmondásos a köztudatban, és több országban jelenleg is vizsgálják mind a működését, biztonságosságát, mind a használatának, forgalmazásának lehetőségeit. De lássuk, mi is az e cigi és hogyan is működik?

Az elektromos cigi egy olyan elektronikus termék, mely utántöltő tartállyal vagy egyhasználatos patronnal, szopókán keresztül nikotin tartalmú pára fogyasztását teszi lehetővé, ezáltal helyettesítve a káros dohányzást. Az e cigi eredetileg egy kínai gyógyszerész találmánya, aki maga is erős dohányos volt, és családjában már tapasztalt dohányzás okozta rákbetegségben való elhalálozást. Ekkor eldöntötte, hogy valamilyen egészségesebb eszközzel próbálja meg helyettesíteni a hagyományos cigarettát, mellyel segíti a leszokást és kísérletezgetésbe kezdett.

Ma már mindenki tudja, hogy a dohányzás mennyire káros az egészségre. A hagyományos cigarettában közel 4000 káros összetevő található, melyből legalább 40-ről már kimutatták a rákkeltő hatást. Az e cigi használata hasonló érzetet nyújt, mint a hagyományos cigaretta, de előnye, hogy a nikotinon kívül nem visz be a szervezetbe egyéb mérgező, rákkeltő anyagokat, így a dohányosok füst helyett gőzzel fogyasztható nikotinhoz jutnak. Csökkenti az ártalmakat, amik a hagymányos cigaretta elégetésével érnek minket, hiszen az elektromos cigivel nem jár passzív dohányzás sem.

Összegzés képen tudni kell, hogy az elektromos cigaretta hatékony nikotinpótló eszköz, miközben a dohányzás más jellemzőinek kiváltására is képes olyan módon, hogy közben káros hatása nincs, vagy kizárólag a használót terhelő nikotinra korlátozódik, éppen ezért jelenleg az e cigi a legjobb megoldás a dohányzás problémájára.

By | 2017-04-24T10:04:26+00:00 április 28th, 2017|Egyéb|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment