Babaházak

Home/Otthon/Babaházak

Babaházak

Évszázadok telhetnek el, de a mai napig az egyik legnépszerűbb gyermekjáték a babaház. Bár ez a játék nem semleges, azt azért el lehet mondani, hogy a klasszikus babaház inkább a lányok körében népszerű. A fiúk esetében a babaházat inkább a játékvár testesíti meg, de a játékélmény, és a játék lényege tulajdonképpen ugyan az.

D miért olyan népszerű a babaház már évszázadok óta? Nos, a válasz egyszerű. Gyermekkorban a felnőtt létre készülünk fel, és a modern életvitel ellenére, a kislányok számára a felkészülés az életre egyet jelentett az otthon megteremtésével. Ez az oka annak, hogy a babahát annyira népszerű a gyermekek körében, hiszen itt épp azt alkothatják meg, játszhatják el, ami számukra a legfontosabb: az otthont.

Ma már a piacon rengeteg féle babház kapható. Megvásárolható Barbie baba malibui babaháza, de vehetünk mackóházat, vagy éppen a fiúknak öltöztetős katonák várát is.

Az elképzeléseknek csak a pénztárcánk lehetőségei szabnak határt. Szerencsére egyszerű babahát már 5000 Ft-tól kapható, de a harminca vagy éppen százezres babaházak sem ritkák.

Persze aki érez magában egy kis alkotókedvet és van hozzá tehetsége, maga is megalkothatja gyermeke számára a tökéletes babaházat akár kartonból, vagy az ügyesebb kezű apukák fából. A ház készítése ha kellően türelmesek vagyunk öröm számunkra is és egy közös élmény gyermekünkkel, amelyre akár évtizedek múlva is emlékezni fog.

By | 2017-01-06T15:35:18+00:00 december 25th, 2016|Otthon|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment