Elhagyott régiségek a társasházban

Home/Otthon/Elhagyott régiségek a társasházban

Elhagyott régiségek a társasházban

Gyakran előfordul, hogy egy társasházban  tulajdonosváltás történik, esetleg az egyik lakó meghal, és ilyenkor gyakran előfordul, hogy a lakásban, vagy még inkább a közös helységekben a régi lakó tárgyai megmaradnak, azt nem viszik magukkal.

Felmerül a kérdés mi ilyenkor a teendő?Természetesen az első feladat a ingóság korábbi tulajdonosának felkutatása, de ez nem mindig egyszerű feladat, különösen ha bérlő hagyta mondjuk a közös helyiségben a tárgyakat. Nyilván ilyenkor egy ideig őrzik a tárgyakat, de a lakás új tulajdonosa érthetően igényt tartana a közös helyiség rá eső részének használatára.

Ilyenkor jöhet szóba a lomtalanítás, de bizonyos esetekben az elhagyott tárgyaknak értéke is lehet. Ilyenkor jöhet szóba a régiségfelvásárlás, azaz megkeresünk egy régiségszakértőt, aki felméri az elhagyott ingóságokat és megbecsüli azok értékét. Majd ha azokat értékesnek találja következhet a régiség felvásárlás.

Természetesen az így befolyt összeg az örököst, vagy a tárgyak tulajdonosát illeti. Ha a lakó örökös nélkül hunyt el, akkor az ingóság az államot illeti, pontosabba szólva a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t. Csak a tavalyi évben 800 millió forint értékű ingatlanhoz és ingósághoz jutott így az állam. Fontos tehát látni, hogy az elhagyott tárgyak, még örökös hiányában sem illetik meg a társasházat!

By | 2016-10-17T11:00:03+00:00 október 17th, 2016|Otthon|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment