Előzze meg a dugulást!

Home/Otthon/Előzze meg a dugulást!

Előzze meg a dugulást!

Ki ne találkozott volna már az otthonában a dugulás problémájával? Hiszen talán nincs is olyan háztartás, ahol előbb vagy utóbb ne dugult volna el valamelyik lefolyó.

Pedig mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy ne kelljen duguláselhárításért folyamodnunk. Az I. kerületben, de Budapest valamennyi kerületében nagyon megbízható cégek dolgoznak ugyan, akik rövid időn belül házhoz jönnek, ha hívjuk őket, ám mégis jobban járunk, ha ki sem alakul a dugulás.

Hogy hogyan előzhetjük meg a problémát, vagyis a dugulás kialakulását? Nagyon egyszerű: egy kis odafigyeléssel. Ha mindig ügyelünk arra, hogy a vízen kívül más idegen anyag ne kerüljön a lefolyóba, WC-be, mosogatóba, akkor máris tettünk egy nagy lépést a dugulás elkerüléséért. Persze azért nem ilyen egyszerű a helyzet. A konyhában például, ahol a legnagyobb gondot a lefolyó zsíros mosogatólé okozza, ugyan ki tudná megakadályozni, hogy a zsír ne kerüljön be a lefolyóba. Pedig legtöbbször az a probléma forrása a konyhában. A zsír ugyanis egyre csak rakodik a csövek falára, mígnem teljesen eltömíti azokat, így megakadályozza, hogy a víz lefolyjon a lefolyón. Ezt például úgy előzhetjük meg, ha rendszeres időközönként forró vizet öntünk a konyhai lefolyóba, ami köztudottan oldja a zsírt. Ugyanígy a többi lefolyónál is alkalmazzunk szűrőt, hogy megakadályozzuk a dugulás kialakulását.

By | 2017-10-17T15:13:54+00:00 október 17th, 2017|Otthon|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment