Hogyan tároljuk síléceinket otthonunkban?

Home/Otthon/Hogyan tároljuk síléceinket otthonunkban?

Hogyan tároljuk síléceinket otthonunkban?

Közeleg a síszezon, de vajon tavaly tél végén megfelelően raktuk el síéceinket? Ha nem akkor még javíthatjuk hiányosságainkat. A rosszul tárolt sífelszerelés ugyanis balesetet is okozhat. Lássuk a legfontosabb teendőket!

Először langyos ruhával mossuk át a síléceket és távolítsuk el a szennyeződéseket. Ha a ruha nem lenne elég használhatunk körömkefét is, ennél durvább eszközt azonban ne, mert sérülhet a síléc.

Ezt követően waxoljuk be a lécet (az éleket is) és száraz helyen függőleges állapotban tároljuk a síléceket. Nedves helyen ne tároljuk, mert rozsdásodhat, és vízszintesen se, mert vetemedhet a síléc.

A sícipő esetében vegyük ki a bélést és szárítsuk ki. Ne hagyjuk semmiképpen a cipőben, mert ott hosszú idő alatt sem tud teljesen kiszáradni és penészedni, dohosodni kezd. A csatokat és egyéb fém-alkatrészeket műszerolajjal kenjük át, hogy megakadályozzuk az oxidációt. Végül a sícipőt becsatolva tároljuk, mert ellenkező esetben megvetemedhet.

A sílécek tárolása kis lakásban gondot okozhat, különösen panellakás esetén. ilyen esetben az alsó tárolóhelységek is szóba jöhetnek, de ilyenkor ellenőrizzük a légnedvességet és ha oxidáció jeleit észleljük, akkor vigyük szárazabb helységbe a sílécet!

By | 2016-10-17T14:11:36+00:00 október 22nd, 2016|Otthon|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment