Öltözködésünkkel is eladjuk ingatlanunkat!

Home/Otthon/Öltözködésünkkel is eladjuk ingatlanunkat!

Öltözködésünkkel is eladjuk ingatlanunkat!

Ha ingatlanunkat szeretnénk eladni természetesen meghatározó az ár, a fekvés és az ingatlan állapota. De van egy olyan részlet, amire kevesen figyelnek, pedig legalább annyit nyom a latban, mint a korábban említett tényezők. Ez pedig a személyes benyomás.

Gondoljuk csak el, hogy meghirdetjük ingatlanunkat, majd becsönget az első érdeklődő és mi egy nyúzott melegítőben nyitunk ajtót. Vajon mi lesz a benyomásuk? Nagy valószínűség szerint a vevők kissé kényelmetlenül érzik majd magukat, és személyes kinézetünk rávetül a lakás állapotára is. Ne feledjük az ember szociális lény, és a személyes kapcsolatok évmilliók alatt rögzültek bennünk, és gyakran tudatalattinkra is hatnak. Bár racionálisan lakást akarunk venni, de valójában egy személlyel kötünk üzletet, nem mindegy tehát, hogy milyen a benyomás.

Gondoljuk el fordítva a helyzetet. Becsönget a vevő, és mi kisminkelve, kosztümben, rendezett külsővel nyitunk ajtót, mintha éppen az irodából jöttünk volna. Vagy éppen fordítva a vevő érkezik ilyen külsővel. Vajon jobban elhisszük róla, hogy az üzletben korrekten jár majd el? És azt hogy ki fogja tudni fizetni a vételárat? Valószínűleg igen. De ha egy ápolatlan, rosszul öltözött ember érdeklődik, akkor vajon lesz-e kételyünk vele szemben? Valószínűleg igen, és ha döntenünk kell, akkor a jól öltözött vásárló mellett fogunk dönteni.

Ne feledjük tehát, ha ingatlanvásárlásra kerül a sor, legalább annyit számít a személyes benyomás, mint a lakás!

By | 2017-01-05T10:31:58+00:00 december 13th, 2016|Otthon|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment