Szedjünk vitaminokat! De milyet?

Home/Otthon/Szedjünk vitaminokat! De milyet?

Szedjünk vitaminokat! De milyet?

A legtöbb embert eléri előbb-utóbb a nagy vitaminkérdés: valóban szükségünk van rá, szedjünk rendszeresen vagy csak télen, és főképpen milyen vitamint szedjünk. Ilyen és ehhez kapcsolódó kérdések merülnek fel általában bennünk, ha felmerül a vitaminokhoz való hozzáállás kérdése.

Tény, hogy a gyümölcsök és zöldségek vitamintartalma évtizedek óta csökken, főleg, ha azokat kereskedelmi forgalomból szerezzük be. Ennek sokféle oka van, részben a talajok kimerülése, az évtizedek óta zajló műtrágyázás, a szerves trágya hiánya, a savas esők és még sorolhatnánk. Vagyis a vitaminokat a gyümölcsökből és zöldségekből csak csekély mértékben tudjuk pótolni, maradnak tehát a mesterséges vitaminkészítmények.

Igen ám, de milyet válasszunk? a C- és D-vitamin jótékony hatásairól ódákat zengenek a reklámok, és valóban, szervezetünknek igen nagy szüksége van rájuk, főleg így tél vége felé. A legjobb, ha olyan vitaminkészítményeket választunk, amelyek többféle vitamint tartalmaznak egyben (multivitaminok), hiszen ezek általában különféle nyomelemeket is tartalmaznak.

Jó, ha tudjuk, hogy a nőknek és a férfiaknak nem egyforma vitaminokra van szükségük, hiszen ahogy a két nem felépítése is más-más, úgy a vitaminszükségletük is eltérő. E fontos információról ebben a cikken olvashat bővebben!

By | 2018-01-31T14:25:40+00:00 január 13th, 2018|Otthon|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment